Header afbeelding Dit willen we even kwijt

Dit willen we even kwijt

Gezocht: producten uit de Noordoostpolder en Urk

21 May 2019 | 2 min

Aan alle inwoners van de Noordoostpolder en Urk,

Lokaal kopen is een trend. Het is goed voor de lokale economie, meestal beter voor het milieu en het is leuk, want je koopt immers niet alleen een product maar je hoort en ziet ook het verhaal achter het product.

Vanuit Florissant Projecten en NUGTR spelen wij hier op in met de ontwikkeling van een website waarop alle mooie, leuke en lekkere producten uit de Noordoostpolder en Urk zullen worden vermeld. Met het unieke verhaal erachter en hun verkoopadressen. Of het nu een kraampje aan de weg is, een webshop, een atelier of een ‘echte’ winkel. Door alle producten samen te brengen op één website, helpen de producenten elkaar bij de promotie van elkaars producten.

Samenwerking en ondersteuning

In dit project werken wij nauw samen met studenten van ROC Friese Poort. Op de achtergrond worden we ondersteund door een klankbordgroep van 9 producenten. Voor de ontwikkeling van de website hebben we een mooie financiële bijdrage ontvangen vanuit Fonds Leefbaarheid van Provincie Flevoland.

Meedoen als producent?

Producenten kunnen meedoen door gegevens en foto’s aan te leveren van hun product(en) zodat wij die kunnen vermelden op de website. We vragen de bedrijven die meedoen om een bijdrage van €100. Daarmee dragen ze bij aan het project. Mensen die meer hobbymatig met hun product bezig zijn, mogen zelf bepalen hoe en wat ze willen bijdragen. Bijdragen door actief mee te helpen kan eventueel ook. De vermelding op de website is de eerste twee jaar gratis. Na afloop van deze eerste twee jaar, zullen we samen met onze klankbordgroep bekijken welke contributie nodig is om de kosten te kunnen dekken. Wij hebben binnen dit project geen winstoogmerk. Het gaat ons om de promotie van ons mooie gebied en de producten.

Welke producten?

De criteria zijn:

  • -de producten zijn bestemd voor de consument
  • -de producten worden vervaardigd of verwerkt in de Noordoostpolder of op Urk
  • -de producten hebben een verkooppunt of een webshop waar consumenten de producten kunnen kopen of bestellen
  • -het zijn producten met een mooi verhaal

Aanmelden producten

Op dit moment inventariseren we welke producten en kunstvormen allemaal in de Noordoostpolder en op Urk worden gemaakt cq verwerkt. Welke producten mogen volgens u niet op de website ontbreken? U kunt uw suggesties mailen naar aanmelden@uitjeregio.nl.

Mocht u vragen of aanvullende ideeën hebben, vragen wij u om vooral contact met ons op te nemen. Wij werken graag samen met anderen en staan open voor suggesties.

Met vriendelijke groeten,

Marja Hoorweg | Florissant Projecten

06-29547762 | info@florissantprojecten.nl

Cees Tuytel | NUGTR

06-28033099 | cees.tuytel@nugtr.nl


Deel dit bericht