Header afbeelding Dit willen we even kwijt

Dit willen we even kwijt

Snuffelstage in de ICT bij NUGTR

16 November 2018 | 4 min

Deze week hadden we leerling op bezoek die bij ACFBentveld en NUGTR een snuffelstage deed. Veel bedrijven doen dit niet omdat ze te druk zijn, veel tijd kost. Wij vinden het erg belangrijk dat jonge mensen op school goed worden opgeleid en op deze wijze willen we ons steentje bijdrage. Martijn was een erg leuke leerling en we weten zeker dat hij er in de toekomst gaat komen.

Stel je even voor

Ik ben Martijn Vledder ik ben 15 jaar en ik zit nu op het Groenhorst college (Aeres) in Emmeloord. Ik wil later graag iets in de ICT gaan doen maar ik zit te twijfelen tussen systeembeheer en Website/applicatie ontwikkelaar.

Waarom heb je voor ACFBentveld gekozen als bedrijf

Ik heb voor ACF Bentveld gekozen omdat ik opzoek was naar een bedrijf die beide bedrijfstakken heeft maar vooral omdat ze je erg helpen als je als stageloper daar bent. Ze geven erg goeie feedback wat je kan beter doen/of wat je anders zou kunnen doen.

Wat heb je tijdens je stage allemaal gedaan bij ons

Tijdens mijn stage heb ik 3 dagen bij Systeembeheer gezeten en 2 dagen bij Website development en applicatie. Maandag was ik erg zenuwachtig omdat ik niemand kende maar later verdween dat omdat ze erg positief waren dat ik kwam stagelopen. Eerst gingen we naar een klant in Buren en hebben daarbij een Nuc geïnstalleerd en 2 beelden schermen geïnstalleerd. Ook hebben we de oude pc meegenomen omdat die het niet meer deed.Toen we terug waren had ik de pc die we terug mee hadden genomen uit elkaar gehaald en had Julian mij uitgelegd hoe een pc in elkaar zat en hoe je Windows 10 kon installeren en configureren.

Dinsdag: Heeft Collin mij uitgelegd hoe je een ssd-schijf in een computer kan zetten. Ook heb ik op een aantal pc’s Windows 10 gezet een klaar gemaakt voor verkoop.

Woensdag: Ging ik met Seb naar een grote klant in Kampen. Seb heeft mij alles uitgelegd over het systeem en over de servers die daar stonden. In de middag heb ik bij een aantal laptops Windows 10 erop gezet een deze ook klaargemaakt voor verkoop.

Donderdag: Was ik bij de website en de applicatie kant. Hier ben ik bezig geweest met het maken van een website. Hierbij heeft Mark/Wim/Amando mij begeleid en mij uitgelegd hoe ik het kon doen of beter kon doen.

Vrijdag: Ik had donderdag wat problemen met de website want ik had bij de layout witte randen om mijn afbeeldingen heen. Hierbij heeft Mark mij uitgelegd hoe ik dat kon weghalen. Ook hebben ze mij wat uitleg gegeven hoe ik sommige dingen kon aanpakken zoals de layout.

Wat vond je leuk om te doen

Ik vond het in/uit elkaar halen van een pc erg interessant want ik had dit nooit eerder gedaan en het onderhoud van de server en hoe zo’n systeem nou helemaal in elkaar zit erg interessant. Ook het bouwen van een website vond ik erg leuk want ik had al wel is wat geprobeerd maar nooit echt de kans gehad om het te maken met inclusief een ontwerp.

Wat heb je allemaal opgestoken bij ons

Ik heb super veel geleerd hier zoals het in elkaar zetten van een computer en het opbouwen van een website en het onderhouden van een systeem. Dit soort dingen leer je niet op school. Je leert vooral hier hoe het in echt gaat en je leert hoe je met problemen moet mee omgaan.

Vond je sommige dingen ook moeilijk

Het opbouwen van website vond ik erg lastig. Je moest vooral veel weten over Html en Css. Als je dat niet kan loopt je website niet soepel dus bij sommige dingen liep ik vast. Maar na een aantal keer proberen en vragen lukte het uiteindelijk wel en begint de website al goed uit te zien.

Zijn er ook dingen die wij van jouw kunnen leren

Eigenlijk niet, want alles wordt hier gedaan je kan dingen vragen als je wilt ze helpen je met dingen als het niet lukt. Je kan ook gerust dingen vragen.

Zijn er ook dingen die je niet verwacht had bij ons, hoe iets werkt of hoe dingen gaan

Ik het totaal de systeem kant anders verwacht ik dacht de het super moeilijk was. Maar als je eenmaal ermee bezig was bleek het makkelijk te zijn want ze legde alles super goed uit.

Wie kan er het beste voetballen bij ACFBentveld

Michiel niet, die beunt hem vol tegen de muur aan. Ik moet dan toch voor Mark gaan omdat hij een bepaalde techniek heeft waardoor hij altijd bijna 10 punten scoort.


Wat vond je van de werksfeer bij ons

De werk sfeer was erg fijn er werden hier en daar grappen gemaakt maar dit verlaagt juist de druk ook. Ook zijn ze erg aardig hier je kan alles gerust vragen als je ergens mee vastloopt.

Mvg,

Martijn Vledder

Deel dit bericht