Header afbeelding Plieger

Plieger

Vraag van Plieger:

Plieger levert op de zakelijke markt sanitair aan aannemers en installateurs. De kopers krijgen bij aankoop van een woning een standaard sanitair pakket en kunnen dat upgraden. Aanvankelijk gebeurde dit gewoon via bezoek aan een showroom. Dit bracht heel veel werk met zich mee en was foutgevoelig omdat veel gegevens handmatig door verkopers moest worden opgenomen en worden ingevoerd.


De aanpak:

Er is een online webshop-achtige omgeving gebouwd waar alle nieuwbouw projecten in staan. Elke bewoner heeft een eigen login zodat ze op de website kunnen zien welke producten er standaard worden geleverd. Via de webshopmodule kunnen bewoners hun sanitair producten aanpassen. De aannemer van het project krijgt daarna automatisch een bestellijst met de bestelling. Plieger kan automatisch de producten leveren zodat er in het gehele proces geen handmatige acties plaats hoeven te vinden.


Dit leverde het op:

Door de automatisering van het bestel proces wordt heel veel tijd bespaard omdat er geen offertes meer gemaakt hoeven te worden. Daarnaast is de verkoop van upgrades gestegen omdat klanten niet meer langs een showroom hoeven te gaan. Ook het bestelproces loopt op rolletjes omdat de bestellingen geautomatiseerd zijn en rechtstreeks naar de installateurs gaan.