Header afbeelding Plieger

Plieger

Vraag van Plieger:

Plieger levert sanitair aan aannemers en installateurs. Kopers krijgen bij aankoop van een woning een standaard pakket aan sanitair en kunnen dat upgraden. Aanvankelijk gebeurde dit via een bezoek aan een showroom, wat veel werk met zich mee bracht. Ook was het foutgevoelig, omdat veel gegevens handmatig door verkopers moest worden opgenomen. Plieger heeft ons gevraagd om dit proces te automatiseren. 


De aanpak:

Er is een online omgeving gebouwd waar alle nieuwbouwprojecten in staan. Elke bewoner kan via een eigen inlog op de website zien welk sanitair standaard wordt geleverd en kan deze naar wens aanpassen. De aannemer van het project krijgt daarna automatisch een bestellijst. Plieger kan automatisch de producten leveren zodat er in het gehele proces geen handmatige acties plaats hoeven te vinden.


Dit leverde het op:

Door de automatisering van het bestelproces wordt heel veel tijd bespaard. Er hoeven geen handmatige offertes meer gemaakt te worden. Daarnaast is de verkoop van upgrades gestegen, omdat klanten niet meer naar een showroom hoeven te gaan. Ook het bestelproces loopt op rolletjes, doordat de bestellingen geautomatiseerd zijn en rechtstreeks naar de installateurs gaan.